Asigurarea de raspundere manageriala


Conducerea unei companii implica o presiune imensa, iar orice decizie eronata poate sa conduca la diminuarea activelor companiei sau la pierderi suferite de terte parti. In plus, solicitarile de despagubire datorate erorilor manageriale sunt in crestere la nivel mondial. Managerii se gasesc tot mai des in situatia de a fi legal raspunzatori pentru toate daunele/pierderile provocate companiei sau tertelor parti si pot fi obligati sa plateasca despagubiri pentru acoperirea acestora din patrimoniul personal.

Prin asigurarea de raspundere civila a managerilor - cunoscuta si ca polita D & O, managerii au acoperire pentru pierderile financiare inregistrate de companii din cauza incalcarii obligatiilor asumate de acestia prin contractul de management. In functie de specificul companiei tale, Otto Broker iti ofera consultanta pentru alegerea unei polite de raspundere manageriala intru totul adecvata.


Ce riscuri acopera

Image
Vlad Stoichitescu

Corporate Broker

vlad.stoichitescu [ @ ] ottobroker.ro
0729 929 576

Beneficiile Asigurarii de Raspundere Manageriala prin Otto Broker

Avantajul pe care il ai atunci cand lucrezi cu Otto Broker este ca afli despre toate politele disponibile, precum si detaliile legate de clauze suplimentare acoperite. De ce ai incheia o asigurare de raspundere civila manageriala prin Otto Broker? Iata cateva caracteristici care ne diferentiaza.
Otto Broker Alte canale de vanzare
Iti ofera posibilitatea de a alege solutii variate de asigurare, in functie de specificul companiei tale si nevoile tale ca manager Ai parte doar de servicii standard de asigurare, fara sa ai posibilitatea de a le personaliza
Afli toate ofertele companiilor de profil din piata si ai acces si la solutii inovatoare in piata din Romania, oferite de partenerii externi in cadrul ICBA, asociatie internationala unde Romania este reprezentata exclusiv de catre Otto Broker Ti se propune un numar limitat de oferte, fara a avea acces la totalitatea solutiilor disponibile
Specialistii Otto Broker iti ofera asistenta si consultanta 7 zile din 7, intre orele 9 - 21 Nu beneficiezi de un program flexibil, majoritatea companiilor functionand dupa orarul clasic 9 - 17

Cum functioneaza polita

Deciziile asumate de manageri capata o complexitate din ce in ce mai mare, date fiind cresterea competitiei si globalizarea afacerilor. Pretentiile de despagubiri pentru prejudiciile produse tertilor in exercitarea profesiei pot fi uneori greu de estimat si pot constitui un real pericol pentru derularea afacerii. Actiunile in justitie din initiativa actionarilor au devenit o practica comuna nu numai in SUA, ci si in Europa. Ca rezultat al globalizarii pietelor financiare, actiunile in justitie facute de investitori straini sunt la fel de posibile ca si solicitarile de despagubiri de la investitori domestici.

In cazul falimentului sau insolventei unei companii, situatia devine din ce in ce mai critica pentru managementul acesteia deoarece creditorii, administratorii judiciari, lichidatorii sau actionarii ii vor face raspunzatori in primul rand pe manageri. Astfel, managerii companiilor private sunt expusi mai mult ca niciodata. In acest context, asigurarea de raspundere manageriala devine tot mai importanta. Alegand sa colaborezi cu Otto Broker, castigi un aliat pentru a rezolva situatia atunci cand rationamentul unei decizii strategice a dus compania in dificultate. Polita se incheie, de regula, de catre companie, pentru toti administratorii si directorii executivi ce detin aceasta calitate/functie in timpul perioadei de asigurare. Puteti alege una dintre aceste solutii:

  • Polita individuala – se incheie de persoanele fizice care ocupa pozitii manageriale intr-o societate comerciala.
  • Polita per companie – se incheie de o companie in calitate de contractant, pentru toate pozitiile manageriale, conform organigramei. Aceasta polita este globala, fara a se nominaliza persoanele asigurate. Persoanele asigurate sunt persoanele fizice care au fost, sunt sau vor fi ocupantele pozitiilor manageriale in perioada de asigurare.

Specialistii Otto Broker te consiliaza cu privire la cea mai sigura masura de precautie pentru situatiile neprevazute de prejuduciu in care poate fi pusa compania ta.

;

Societatile de asigurari

Viitorul afacerii tale depinde, intr-o buna masura, si de masurile de precautie pe care ti le iei referitor la eventuale riscuri. Otto Broker colaboreaza cu cei mai buni asiguratori de pe piata pentru a-ti putea propune o gama variata de polite de asigurare. Avem totodata acces la solutii non-standard sau mai competitive fata de cele locale prin accesarea sindicatelor Lloyds.
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo

Alte asigurari de raspundere

Politele de raspundere civila cuprind o gama larga de acoperiri si continua sa se diversifice, deoarece raspunderile si nevoile persoanelor juridice sunt in continua crestere. Iata ce alte asigurari de raspundere poti incheia prin Otto Broker:

Aceasta polita este menita sa ofere protectie impotriva cererilor de despagubire venite de la tertii prejudiciati de reprezentantii companiei, mai ales daca afacerea include procese sau activitati care au potentialul de a afecta terte parti.

Vezi produs

Asigurarea de raspundere civila profesionala ofera protectia financiara necesara in cazul in care trebuie platita o despagubire unui client, pentru prejudiciile produse acestuia ca urmare a neindeplinirii sau indeplinirii necorespunzatoare a obligatiilor asumate prin contractul de prestari servicii, a prevederilor legale si a statutului profesiei.

Vezi produs

Poti incheia asigurari care iti ofera tipuri variate de acoperire pentru compania ta. Din categoria politelor de raspunderi speciale fac parte asigurarile pentru erori si omisiuni, cele pentru atacuri cibernetice si instituii financiare.

Vezi produs

Afla mai multe despre asigurarile de raspundere

Iti punem la dispozitie informatii variate si recomandari despre politele de raspundere, precum si alte produse si servicii care te-ar putea interesa.
Top 5 cele mai comune tipuri de asigurari de raspundere civila
Asigurarea de raspundere civila generala sau delictuala este menita sa-ti ofere protectie impotriva cererilor de despagubire venite de la tertii prejudiciati de reprezentantii companiei...
Totul despre asigurarea de raspundere manageriala
Asigurarea de raspundere manageriala – cunoscuta si ca polita D&O – acopera pierderile financiare inregistrate de manageri datorita incalcarii obligatiilor asumate prin contractul de management.
Soluții de asigurări pentru accidentele angajaților
Accidentele pot avea loc oriunde și în momente neașteptate, în multe cazuri consecințele lor fiind mai grave decât ne-am putea imagina.
Contacteaza-ne

Pentru mai multe informatii, contacteaza specialistii Otto Broker.