Asigurarea de raspundere civila profesionala


Aceasta polita, cunoscuta si sub denumirea de asigurare de malpraxis, are ca scop despagubirea prejudiciilor cauzate in principal din neglijenta in exercitarea profesiei.

Asigurarea este un instrument foarte util in domenii in care practicantii unor profesii ofera consultanta sau presteaza un serviciu specializat: constructori, arhitecti, notari, avocati, medici, farmacisti, contabili, cadre didactice, brokeri, interpreti si traducatori, operatori si agenti autorizati sa inscrie avize de garantie in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare. Acestia pot, prin eroare, neglijenta, omitere, sau orice culpa proprie sa aduca prejudicii fie clientilor, fie unor terti.

Consultantii Otto Broker iti ofera consiliere si indrumari pentru a alege cea mai potrivita asigurare pentru protectia companiei tale.


Ce riscuri acopera

Image
Vlad Stoichitescu

Corporate Broker

vlad.stoichitescu@ottobroker.ro
0729 929 576

Beneficiile Asigurarii de Raspundere Profesionala prin Otto Broker

Avantajul pe care il ai atunci cand lucrezi cu Otto Broker este ca afli despre toate politele disponibile, precum si detaliile legate de clauze suplimentare acoperite. De ce ai incheia o asigurare de raspundere civila profesionala prin Otto Broker? Iata cateva caracteristici care ne diferentiaza.
Otto Broker Alte canale de vanzare
Iti ofera posibilitatea de a alege solutii variate de asigurare, in functie de specificul companiei tale Ai parte doar de servicii standard de asigurare
Primesti consultanta pentru incheierea celei mai potrivite polite pentru despagubirea clientilor Alte servicii sunt prestabilite, fara sa ai posibilitatea de a le personaliza
Iti ofera consultanta permanenta in legatura cu orice produs si serviciu Majoritatea brokerilor lucreaza doar in timpul saptamanii, la program clasic

Cum functioneaza polita

Asigurarea de raspundere profesionala nu numai ca iti protejeaza afacerea, dar iti si imbunatateste imaginea si reputatia. In functie de domeniul de activitate, poti alege una dintre urmatoarele raspunderi profesionale:

  • Raspunderea profesionala a avocatilor
  • Raspunderea profesionala a contabililor autorizati si expertilor contabili
  • Raspunderea profesionala a notarilor publici
  • Raspunderea profesionala a medicilor si personalului medical
  • Raspunderea profesionala a proiectantilor, arhitectilor, inginerilor constructori si a consultantilor in domeniul constructiilor
  • Raspunderea profesionala a dezvoltatorilor de software.

Asigurarea de raspundere profesionala iti ofera protectia financiara necesara in cazul in care trebuie sa platesti despagubiri unor clienti. Datorita politei, poti achita despagubirile in cazul unor prejudicii produse clientilor ca urmare a neindeplinirii din culpa (neglijenta, imprudenta, omisiune) a obligatiilor asumate fata de acestia, pentru care esti raspunzator in baza contractelor incheiate, prevederilor legale si statutului profesiei.

Despagubirea se face in limita sumei asigurate. Pentru acordarea despagubirilor este necesara existenta unui prejudiciu cauzat unei terte persoane, prin neglijenta, imprudenta sau incompetenta profesionala. Prejudiciul trebuie sa fie personal, direct si cert.

 

;

Societatile de asigurari

Viitorul afacerii tale depinde, intr-o buna masura, si de masurile de precautie pe care ti le iei referitor la eventuale riscuri. Otto Broker colaboreaza cu cei mai buni asiguratori de pe piata pentru a-ti putea propune o gama variata de polite de asigurare. Avem totodata acces la solutii non-standard sau mai competitive fata de cele locale prin accesarea sindicatelor Lloyds.

Alte asigurari de raspundere

Politele de raspundere civila cuprind o gama larga de acoperiri si continua sa se diversifice, deoarece raspunderile si nevoile persoanelor juridice sunt in continua crestere. Iata ce alte asigurari de raspundere poti incheia prin Otto Broker:

Aceasta polita este menita sa ofere protectie impotriva cererilor de despagubire venite de la tertii prejudiciati de reprezentantii companiei, mai ales daca afacerea include procese sau activitati care au potentialul de a afecta terte parti.

Vezi produs

Administratorii sau directorii executivi sunt legal raspunzatori pentru toate daunele provocate companiei sau tertelor parti (actionari, creditori, stat, furnizori, clienti, competitori, angajati etc.), fiind obligati sa plateasca despagubiri pentru acoperirea acestora din patrimoniul personal. Polita de raspundere civila a managerilor acopera pierderile financiare inregistrate de manageri datorita incalcarii obligatiilor asumate prin contractul de management.

Vezi produs

Poti incheia asigurari care iti ofera tipuri variate de acoperire pentru compania ta. Din categoria politelor de raspunderi speciale fac parte asigurarile pentru erori si omisiuni, cele pentru atacuri cibernetice si instituii financiare.

Vezi produs

Afla mai multe despre asigurarile de raspundere

Iti punem la dispozitie informatii variate si recomandari despre politele de raspundere, precum si alte produse si servicii care te-ar putea interesa.
Top 5 cele mai comune tipuri de asigurari de raspundere civila
Asigurarea de raspundere civila generala sau delictuala este menita sa-ti ofere protectie impotriva cererilor de despagubire venite de la tertii prejudiciati de reprezentantii companiei.
Soluții de asigurări pentru industria ospitalității- studiu de caz
În cadrul seriei noastre de studii de caz am ales acum exemplul unui lanț de cafenele. Ca proprietar al unei astfel de afaceri ai de înfruntat mai multe riscuri potențiale, cum ar fi:
Asigurarea de sanatate – avantaje pentru angajati si angajatori
Cu asigurarea privata de sanatate permiteti angajatilor accesul la servicii medicale de calitate, atat în spitalele de stat, cat si in cele private.
Contacteaza-ne

Pentru mai multe informatii, contacteaza specialistii Otto Broker.