Servicii  financiare

Acest sector este foarte strict reglementat si controlat. Totodata, sunt tot mai numeroase litigiile si solicitarile de daune din partea investitorilor insitutionali si clientilor privati. In plus, noile reglementari Basel II stipuleaza ca trebuie sa gasesti solutii de asigurari pentru a acoperi toate riscurile.

La schimbarile legislative si volatilitatea economica se adauga aspecte legate de securitatea datelor. Specialistii considera ca riscul de atacuri cibernetice este in top trei riscuri ale deceniului, iar in cazul institutiilor financiare expunerea este sporita. Un atac cibernetic poate determina pierderi de date, pierderi de profit (business interruption) sau poate atrage raspunderea civila si iti poate afecta reputatia.

Sub presiunea timpului sau intr-un mediu stresant eventualele erori si omisiuni sunt inevitabile si orice profesionist isi asuma responsabilitati care pot determina uneori daune sau pierderi financiare pentru terti. Asigurarea de raspundere profesionala pentru institutii financiare protejeaza compania pe care o detii, managerii si angajatii impotriva presupuselor greseli in indeplinirea sau neindeplinirea serviciilor profesionale.

Riscurile care afecteaza acest domeniu sunt multiple, insa specialistii Otto Broker iti pot oferi solutii cuprinzatoare pentru a le minimiza. Pentru a fi cu adevarat eficient, un astfel de program de asigurari necesita expertiza complexa si o buna intelegere a domeniului de aplicare. Datorita know-how-ului de calitate al Otto Broker poti beneficia o acoperire optima la cel mai bun pret.