Asigurarea de risc politic


Situatia geopolitica agitata la nivel global este un motiv de ingrijorare pentru orice companie cu afaceri in zonele tensionate. Daca detii o companie care are expunere externa, asigurarea de risc politic reprezinta un avantaj demn de luat in calcul. Aceste polite protejeaza comerciantii si investitorii de posibilele pierderi generate de deciziile abuzive ale regimurilor politice.

Sunt acoperite, in primul rand, riscurile comerciale presupuse de o activitate economica desfasurata in strainatate, fiind incluse si contractele cu guvernele straine. Un astfel de risc acoperit prin acest tip de polita este repudierea unilaterala a unui contract comercial de catre un furnizor sau cumparator guvernamental. Sunt acoperite totodata si riscurile politice de natura investitionala, pornind de la exproprierea sau nationalizarea unei investitii pana la abandonarea fortata in urma deteriorarii accentuate a situatiei politice sau pagube materiale generate de violenta politica, manifestata prin razboaie, revolte sau acte de terorism.


Ce riscuri acopera

Image
Razvan Sofalca

Corporate Manager

razvan.sofalca [ @ ] ottobroker.ro
0725 828 630

Beneficiile Asigurarii de Risc Politic prin Otto Broker

Avantajul pe care il ai atunci cand apelezi la serviciile unui broker este ca afli despre toate politele disponibile, precum si detaliile legate de clauze suplimentare acoperite. De ce ti-ai face asigurare de risc politic la noi? Iata cateva caracteristici care ne diferentiaza.
Otto Broker Alte canale de vanzare
Prin intremediul ICBA suntem prezenti in 60 de tari si vorbim 41 de limbi Sunt brokeri locali, fara acces la astfel de solutii
Avem consultanti locali, care lucreaza impreuna cu tine pentru a te proteja pe tine si afacerea ta Ai parte de intelegere limitata a expunerii tale pe pietele externe si primesti solutii prestabilite
Beneficiezi de asistenta la dauna, pentru solutionarea cat mai rapida a cazului Serviciile celor mai multi intermediari sunt limitate in cazul producerii unei daune

Cum functioneaza polita

Pentru toate eventualele probleme care pot aparea in cazul unei companii care este expusa riscurilor din exteriorul tarii, este nevoie de o metoda distincta pentru calcularea pierderii. De aceea, intelegerea expunerii este esentiala pentru a determina acoperirea necesara companiei tale.

Identificam si customizam solutiile de asigurare adecvate companiei tale. In plus, avem acces la solutii non-standard in piata din Romania, prin intremediul partenerilor externi in cadrul ICBA – International Credit Broker Alliance, asociatie internationala unde Romania este reprezentata exclusiv de catre Otto Broker. Astfel, avem la indemana pentru tine solutii noi, deosebite si aducem valoare adaugata.

;

Societatile de asigurari

Viitorul afacerii tale depinde, intr-o buna masura, si de masurile de precautie pe care ti le iei referitor la eventuale riscuri. Otto Broker colaboreaza cu cei mai buni asiguratori de pe piata pentru a-ti putea propune o gama variata de polite de asigurare. Avem totodata si acces la solutii non-standard in piata din Romania, oferite de partenerii externi in cadrul ICBA – International Credit Broker Alliance, asociatie internationala unde Romania este reprezentata exclusiv de catre Otto Broker. Buna cunoastere a pietei ne ajuta sa generam pentru tine economii de 10-30% din resursele de timp, bani si energie consumate.

Alte tipuri de asigurari

Alaturi de asigurarea de risc politic, te-ar mai putea interesa alte polite pentru managementul riscului financiar, dedicate specificului companiei pe care o detii. Brokerii nostri iti propun mai multe optiuni:

Acest instrument de asigurare este adecvat companiilor private care vand produse sau furnizeaza servicii cu plata la termen catre clienti companii private, fiind astfel expuse riscului de neplata si, de asemenea, riscului de insolventa a acestora din urma Totodata, daca politica ta comerciala vizeaza extinderea business-ului, acest produs iti ofera un plus de siguranta in alegerea noilor parteneri si mijloacele necesare de maximizare a profitului.

Vezi produs

Aceasta polita se adreseaza, in principal, companiilor - furnizori ai statului- societati de constructii si furnizori de echipamente industriale sau prestatori de servicii pentru domenii conexe constructiilor, permitandu-le sa acopere toate tipurile de garantii - garantia pentru participare la licitatie, cea de returnare a avansului, de buna executie si garantia de mentenanta a lucrarii executate.

Vezi produs

Managerii unei companii pot fi raspunzatorii pentru deciziile eronate in orice tara in care compania isi desfasoara activitatea sau in orice tara unde aceasta este listata la bursa, in baza legislatiei si reglementarilor locale. Aceasta polita acopera pierderile financiare inregistrate de manageri din cauza incalcarii obligatiilor asumate prin contractul de management.

Vezi produs

Afla mai multe despre asigurarile financiare

Iti punem la dispozitie informatii complete si variate despre tipurile de asigurari financiare pe care le oferim. Pentru orice alte detalii, specialistii nostri sunt oricand disponibili sa-ti raspunda la intrebari. Iata ce alte instrumente de asigurare poti alege pentru siguranta companiei tale:
5 avantaje ale asigurării de credit comercial
Asigurarea de credit comercial este un instrument de asigurare adresat companiilor care vând produse sau furnizează servicii cu plata la termen către clienți companii private...
Studiu de caz: Asigurarea de garantie versus scrisoarea de garantie bancara
Asigurarile de garantii se dovedesc o alternativa foarte competitiva la scrisorile de garantie bancara, oferind numeroase beneficii financiare:
Top 5 cele mai comune tipuri de asigurari de raspundere civila
Asigurarea de raspundere civila generala sau delictuala este menita sa-ti ofere protectie impotriva cererilor de despagubire venite de la tertii prejudiciati de reprezentantii companiei.
Contacteaza-ne

Pentru mai multe informatii, contacteaza specialistii Otto Broker.