Asigurarea Cargo


Pe durata unui transport se pot produce diverse evenimente neplacute ce duc la deteriorarea partiala sau totala a bunurilor/marfurilor transportate. Eroarea frecventa pe care o fac foarte multe companii este ca se bazeaza pe asigurarile CMR ale furnizorilor lor companii de transport sau pe asigurarea caselor de expeditii.

Trebuie, insa, sa tii cont ca polita CMR acopera doar daunele produse din vina transportatorului. In plus, limita asigurata pe polita CMR poate fi inferioara valorii bunurilor transportate, iar raspunderea acestuia este limitata, fie prin contract, fie prin lege si iti veti recupra doar o parte din pierderi.

Daca doresti protectie completa, opteaza pentru asigurarea CARGO. Este valabila pentru toate tipurile de transporturi: terestru, aerian, maritim, sau combinat si se poate incheia atat pentru transporturile de bunuri efectuate pe teritoriul Romaniei, cat si pentru transporturile internationale.


Ce riscuri acopera

Image
Paula Hircan

Corporate Broker

paula.hircan [ @ ] ottobroker.ro
0725 346 920

Beneficiile Asigurarii Cargo prin Otto Broker

Avantajul pe care il ai atunci cand lucrezi cu Otto Broker este ca afli despre toate politele disponibile, precum si detaliile legate de clauze suplimentare acoperite. De ce ti-ai face asigurare Cargo prin noi? Iata cateva caracteristici care ne diferentiaza.
Otto Broker Alte canale de vanzare
Primesti consultanta pentru alegerea unei acoperiri in conformitate cu expunerea marfurilor transportate si poti opta pentru clauze suplimentare in functie de nevoie Experienta redusa in intelegerea riscurilor la care este expusa marfa
Iti optimizezi costurile: brokerii nostri negociaza cele mai bune oferte cu companiile de asigurari Afli de un numar limitat de oferte, care au costuri prestabilite
Iti ofera consultanta in legatura cu orice produs si serviciu, de luni pana duminica, intre orele 9.00 – 21.00 si suport pentru instrumentarea si rezolvarea cu succes a daunelor Majoritatea brokerilor lucreaza cu produse standard si doar in timpul saptamanii, la program clasic: 9.00 – 17.00

Cum functioneaza polita

Polita Cargo se poate incheia:

  • pentru un singur transport, acoperirea riscurilor fiind delimitata in timp si spatiu conform contractului;
  • pentru o perioada de timp (polita tip abonament), acoperind riscurile tuturor transporturilor efectuate in perioada de asigurare conform conditiilor contractuale.

Stabilirea primei de asigurare pentru acest tip de polita este facuta de catre asigurator in urma informatiilor legate de marfurile transportate si conditiile de transport: valoarea transporturilor, modalitatea de ambalare a marfii, o scurta descriere a marfurilor transportate, mijloacele de transport utilizat si tipul transportului.

Impreuna cu Otto Broker poti configura o polita complet adaptata companiei tale, prin identificarea atat a riscurilor asigurabile, cat si a celor pentru care polita ar avea un grad mic de aplicabilitate. In felul acesta, obtii un raport cost-beneficii optim. Pentru a veni in ajutorul brokerului cu cat mai multe informatii despre marfurile pe care doresti sa le asiguri, vei fi rugat sa completezi o cerere chestionar.

Acest tip de asigurare se adreseaza producatorilor, exportatorilor, importatorilor, dar si altor companii prestatoare de servicii care transporta marfuri si ofera avantaje considerabile daca este incheiata corect si conform cu nevoile afacerii.

De cele mai multe ori, polita CARGO se confunda cu asigurarea CRM, diferenta majora fiind ca, prin asigurarea CARGO, beneficiarul despagubirii va fi proprietarul bunurilor/marfurilor, la valoarea asigurata, fara a fi conditionat de vinovatia carausului.

;

Societatile de asigurari

Viitorul afacerii tale depinde, intr-o buna masura, si de masurile de precautie pe care ti le iei referitor la eventuale riscuri. Otto Broker colaboreaza cu cei mai buni asiguratori de pe piata pentru a-ti putea propune o gama variata de polite de asigurare. Avem totodata acces la solutii non-standard sau mai competitive fata de cele locale prin accesarea sindicatelor Lloyds.
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo

Alte asigurari pentru vehicule si transporturi

E foarte important sa ai acoperire in caz de incidente neprevazute pe durata transportului. Otto Broker iti prezinta toate posibilitatile de asigurare de transporturi si vehicule . Iata ce alte asigurari poti incheia prin Otto Broker:

Asigurarile auto pentru o flota de vehicule pot fi foarte avantajoase atunci cand colaborezi cu Otto Broker. Configuram impreuna un program special RCA si CASCO, adaptat necesitatilor flotei si afacerii tale.

Vezi produs

Ca transportator, ai responsabilitatea completa a marfii care ti-a fost incredintata. Beneficiezi de mai multa siguranta cu ajutorul asigurarii CMR, care acopera raspunderea transportatorului pe timpul transportului, pentru daune produse la marfa transportata.

Vezi produs

Afla mai multe despre asigurarile de transport

Iti punem la dispozitie informatii variate si recomandari despre ofertele de asigurare de transporturi si vehicule de pe piata, precum si alte produse si servicii care te-ar putea interesa.
De ce sa cumperi RCA de la Otto Broker?
Aparent toate asigurarile RCA sunt la fel, insa exista si aspecte la care tu nu te-ai gandit. Spre exemplu, acoperirile suplimentare oferite prin asigurarea Carte Verde sunt diferite de la asigurator la asigurator...
Asigurarea Cargo versus asigurarea CMR
Întrucât polița Cargo este adesea confundată cu polița CMR, vă prezentăm utilitatea și funcționalitatea fiecărei polițe, riscurile acoperite și informațiile necesare pentru încheierea unor astfel de polițe.
Tot ce trebuie sa stii despre asigurarea CMR
Din punct de vedere legislativ, asigurarea CMR este o asigurare facultativa care se supune prevederilor Conventiei privind contractul pentru transportul international de marfuri pe sosele (Conventia CMR).
Contacteaza-ne

Pentru mai multe informatii, contacteaza specialistii Otto Broker.