Asigurarea de garantii contractuale


Polita de asigurare de garantii este foarte adecvata pentru orice tip de companie din sectorul privat care colaboreaza cu Autoritatile Publice. Clientii traditionali ai acestor polite includ societati de constructii si furnizori de echipamente industriale, prestatori de servicii pentru domenii conexe constructiilor, companiile de farma si IT, insa acest produs este perfect adaptabil oricarei alte companii care face business cu statul sau care trebuie sa garanteze executarea conforma a conditiilor contractuale.

Colaborand cu Otto Broker, beneficiezi de cele mai avantajoase polite de garantii pentru afacerea ta, menite sa evite blocarea banilor in depozite colaterale si sa ofere protectie fata de executarea nefondata a garantiei. Totodata, prin aceasta asigurare ai posibilitatea de a participa la mai multe licitatii publice simultan sau sa ai capacitatea financiara de a fi implicat in mai multe contracte de furnizare.

O asigurare de garantie se emite dupa o analiza completa a companiei, similara cu analiza bancara de scoring, privind bonitatea, solvabilitatea, capacitatea de a indeplini obligatiile contractuale garantate si reputatia companiei.

Aceasta asigurare iti permite sa acoperi aproape toate tipurile de garantii intalnite in activitatea comerciala, printre care garantia de participare la licitatie, garantia de buna executie (inclusiv pe perioada de mentenanta), garantia de returnare a avansului, garantia de retinere si garantia de buna plata.


Ce riscuri acopera

Image
Vlad Stoichitescu

Corporate Broker

vlad.stoichitescu [ @ ] ottobroker.ro
0729 929 576

Beneficiile Asigurarii de Garantii prin Otto Broker

Avantajul pe care il ai atunci cand apelezi la serviciile Otto Broker este ca afli despre toate politele disponibile, precum si detaliile legate de clauze suplimentare acoperite. De ce ti-ai face asigurare de garantii la noi? Iata cateva caracteristici care ne diferentiaza.
Otto Broker Alte canale de vanzare
Afli toate ofertele companiilor de profil din piata Ti se propune un numar limitat de oferte, fara a avea acces la totalitatea politelor disponibile
Iti ofera consultanta permanenta in legatura cu orice produs si serviciu Majoritatea brokerilor lucreaza doar in timpul saptamanii, la program clasic
Ai parte de o analiza initiala a informatiilor financiare, urmata de un prim feedback conform cu specificul afacerii tale Nu ai parte de servicii integrate in momentul in care inchei o polita

Cum functioneaza polita

Spre deosebire de garantiile bancare, asigurarile de garantii iti permit sa eviti blocarea fondurilor sau bunurilor fara sa coste mai mult. Costurile medii sunt cuprinse intre 0,45% si 1,25% pe instrument de garantare si variaza in functie de indicatorii financiari ai asiguratului, tipul garantiei si al contractului garantat. De asemenea, un beneficiu foarte important este protectia impotriva executarilor abuzive ale garantiilor.

Sfaturile si analizele specializate ale unui consultant Otto Broker sunt foarte importante pentru a te ajuta sa gasesti solutia cea mai potrivita afacerii si contextului comercial. In plus, economisesti timp apeland la serviciile brokerilor nostri – incheierea politei de garantii dureaza mai putin decat la banca si cu cheltuieli de administrare mai mici.

Cu ajutorul unei polite de garantii incheiate prin Otto Broker poti elibera cash ce poate fi reinvestit. Suma cash provine fie din garantii deja constituite pe contracte in derulare, fie din cash-uri colaterale constituite pentru scrisorile de garantie bancara.

;

Societatile de asigurari

Viitorul afacerii tale depinde, intr-o buna masura, si de masurile de precautie pe care ti le iei referitor la eventuale riscuri. Otto Broker colaboreaza cu cei mai buni asiguratori de pe piata pentru a-ti putea propune o gama variata de polite de asigurare. Avem totodata si acces la solutii non-standard in piata din Romania, oferite de partenerii externi in cadrul ICBA – International Credit Broker Alliance, asociatie internationala unde Romania este reprezentata exclusiv de catre Otto Broker. Buna cunoastere a pietei ne ajuta sa generam pentru tine economii de 10-30% din resursele de timp, bani si energie consumate.

Tipuri de asigurari de garantii

Daca te hotarasti sa inchei o asigurare de garantii, afla mai multe detalii despre optiunile disponibile, pentru a fi sigur ca o alegi pe cea mai potrivita. Otto Broker iti propune sase variante:

Aceasta garantie este cea mai intalnita in piata de profil, practic peste 80% din toate participarile la licitatie au in spate o asigurare de garantie. Acest lucru se datoreaza costurilor reduse si logisticii simple de emitere, produsul castigand din ce in ce mai multi adepti cu trecerea timpului.

Acest tip de garantie protejeaza beneficiarul in raport cu ofertantul si vizeaza garantarea indeplinirii de catre ofertant (constructor, executant, furnizor de echipamente) a obligatiilor decurgind din oferta de participare la licitatie.

Polita garanteaza trei obligatii esentiale pe care ofertantul (si automat si asiguratorul in calitate de Garant) si le asuma prin depunerea ei:

  • Ofertantul si-a retras oferta in perioada de valabilitate a acesteia
  • Oferta sa fiind stabilita castigatoare, ofertantul nu a constituit garantia de buna executie in perioada de valabilitate a ofertei si, oricum, nu mai tarziu de 15 zile de la semnarea contractului
  • Oferta sa fiind stabilita castigatoare, ofertantul a refuzat sa semneze contractul de achizitie publica in perioada de valabilitate a ofertei
Aceasta asigurare reprezinta un angajament ferm si irevocabil privind plata unei despagubiri, in limita sumei garantiei, in situatia in care asiguratul se face vinovat de neindeplinirea sau indeplinirea necorespunzatoare a obligatiilor stipulate in contractul cu antreprenorul. Asiguratorul si asiguratul garanteaza astfel fata de beneficiar indeplinirea corecta a obligatiilor de executie. De asemenea, pot avea ca scop recuperarea sumelor retinute cu titlu de garantie, furnizand astfel lichiditati asiguratului.
Polita este necesara atunci cand, in cazul unui avans primit conform contractului, trebuie sa prezinti o garantie de returnare a acestuia. In acest mod, partenerul de afaceri este asigurat de indeplinirea obligatiilor contractuale si anume returnarea la timp si in conditiile stabilite a avansului incasat.
Aceasta polita este solicitata executantului pentru a proteja beneficiarul in perioada de garantie, fata de riscul neindeplinirii sau indeplinirii necorespunzatoare a obligatiilor garantate si stipulate in contract. Ii asigura beneficiarului remedierea oricaror defecte sau vicii ascunse la lucrarea executata, aparute in perioada de garantie post-executie.
Polita este o alternativa la emiterea de instrumente de plata (fila CEC) sau documente de garantare (biletul la ordin), garantand beneficiarului indeplinirea obligatiilor de plata la termen a debitelor decurgand din contractul incheiat intre parti, in limita sumei garantate.
Aceasta polita este necesara importatorilor si comisionarilor vamali, oferind avantajul evitarii blocarii capitalului de lucru. Asigurarile de garantii vamale reprezinta un angajament irevocabil al asiguratorului, prin care acesta garanteaza beneficiarului (biroului vamal) ca asiguratul isi va respecta obligatiile de plata ale drepturilor de import corespunzatoare marfurilor supuse vamuirii si aflate intr-un anumit regim vamal special (suspensiv).

Alte asigurari financiare

Indiferent in ce moment te-ai afla, afacerea ta are nevoie de cele mai bune sfaturi referitoare la siguranta financiara. Iti punem la dispozitie informatii variate despre ofertele de asigurare de pe piata, precum si alte produse care te-ar putea interesa.
Asigurarea de garantie vs scrisoarea de garantie bancara
Asigurarile de garantii se dovedesc o alternativa foarte competitiva la scrisorile de garantie bancara, oferind numeroase beneficii financiare:
5 avantaje ale asigurării de credit comercial
Asigurarea de credit comercial este un instrument de asigurare adresat companiilor care vând produse sau furnizează servicii cu plata la termen către clienți companii private, fiind astfel expuse riscului de neplată.
5 lucruri despre asigurarea de credit comercial
Pe langa latura de protecție, asigurarea de credit comercial are și alte avantaje. In acest infografic va prezentăm pe scurt cele mai importante aspecte ale acestei polițe.
Contacteaza-ne

Pentru mai multe informatii, contacteaza specialistii Otto Broker.