Asigurarea de credit comercial


Atunci cand vine vorba de facturi neincasate, ai un sprijin real prin asigurarea de credit comercial. Polita iti ofera protectie in caz de neplata prelungita sau insolventa clientilor si scapi de problemele create de numarul mare de insolvente voluntare.

Daca vinzi produse sau furnizezi servicii cu plata la termen catre alte companii private, fiind astfel expus riscului de neplata, asigurarea de credit comercial este potrivita pentru tine. Cu o astfel de polita ai posibilitatea sa-ti recuperezi usor datoriile si sa-ti cunosti mai bine partenerii, pentru o colaborare profesionala cat mai eficienta.

Atunci cand alegi Otto Broker, poti avea incredere ca iei decizii optime pentru siguranta financiara a companiei tale. Prin Otto Broker castigi un aliat care iti ofera siguranta platilor si un real sprijin pentru ca afacerea ta sa prospere. Ai posibilitatea sa cresti pretul de comercializare pentru plata marfii peste termenul obisnuit. Totodata, pe baza analizei de credit facuta intern cu ajutorul specialistilor Otto Broker, poti reduce costurile operationale ale companiei. Polita se aplica foarte bine in afaceri de productie, distributie sau livrari de servicii business to business.


Ce riscuri acopera

Image
Razvan Sofalca

Corporate Manager

razvan.sofalca [ @ ] ottobroker.ro
0725 82 86 30

Beneficiile Asigurarii de Credit Comercial prin Otto Broker

Avantajul pe care il ai atunci cand apelezi la serviciile Otto Broker este ca afli despre toate politele disponibile, precum si detaliile legate de clauze suplimentare acoperite. De ce ti-ai face asigurare de credit comercial la noi? Iata cateva caracteristici care ne diferentiaza.
Otto Broker Alte canale de vanzare
Broker specializat in asigurarea de credit comercial, facand parte din ICBA Iti propun polite de credit comercial fara optiuni suplimentare, care pot deveni esentiale pentru afacerea ta
Sprijin in crearea solutiei optime pentru client, prin intelegerea business-ului clientului de catre consultantii Otto Broker Majoritatea brokerilor nu iti ofera consultanta si servicii speciale
Sprijin in derularea politei – negocieri cu asiguratorii pentru limite, conditii speciale sau claims management Nu-ti dau posibilitatea sa fii la curent cu schimbarile care pot aparea in randul debitorilor cu care lucrezi

Cum functioneaza polita

Aceasta asigurare controleaza expunerea companiilor pentru clientii lor, respectiv soldul inregistrat de clienti fata de compania asigurata. Pentru ca acest control sa fie eficient, asiguratorii evalueaza individual fiecare client al companiei asigurate. Etapa initiala presupune colectare de date de la viitorul asigurat, prin intermediul unor chestionare si a unor discutii directe. Otto Broker te va ghida in aceasta etapa de colectare de informatii, avand avantajul cunoasterii in detaliu a procedurilor aferente fiecarui asigurator.

Managementul politei se realizeaza de catre asigurat impreuna cu brokerul, in primul rand, dar si cu asiguratorul, prin toate mijloacele de gestionare de produs ale acestuia. In cazul in care asiguratul sesizeaza asiguratorul printr-o notificare a unei intarzieri de plata sau a unei insolvente, asiguratorul incepe demersurile legale pentru recuperarea sumei, prin colectare sau, daca aceasta nu da rezultate, prin despagubire.

Cum functioneaza procesul de despagubire

;

Societatile de asigurari

Viitorul afacerii tale depinde, intr-o buna masura, si de masurile de precautie pe care ti le iei referitor la eventuale riscuri. Otto Broker colaboreaza cu cei mai buni asiguratori de pe piata pentru a-ti putea propune o gama variata de polite de asigurare. Avem totodata si acces la solutii non-standard in piata din Romania, oferite de partenerii externi in cadrul ICBA – International Credit Broker Alliance, asociatie internationala unde Romania este reprezentata exclusiv de catre Otto Broker. Buna cunoastere a pietei ne ajuta sa generam pentru tine economii de 10-30% din resursele de timp, bani si energie consumate.

Alte asigurari de risc financiar


Aceasta polita se adreseaza, in principal, companiilor - furnizori ai statului- societati de constructii si furnizori de echipamente industriale sau prestatori de servicii pentru domenii conexe constructiilor, permitandu-le sa acopere toate tipurile de garantii - garantia pentru participare la licitatie, cea de returnare a avansului, de buna executie si garantia de mentenanta a lucrarii executate.

Vezi produs

Cand o companie se extinde pe o piata externa prin joint-venture sau constituirea unei filiale se expune unei mari varietati de riscuri. Asigurarea de risc politic - PRI ofera acoperire pentru companiile cu expunere externa, precum si pentru contractele cu guvernele straine.

Vezi produs

Cu o astfel de polita ai posibilitatea sa transferi riscurile legate de viciile de forma sau fond ale titlului tau de proprietate in sarcina unui asigurator. Astfel, poti sa fii sigur ca iti asumi cat mai putine riscuri la cumpararea unui imobil. Aceasta asigurare este o solutie complementara raportului de due diligence, pe care firmele de avocatura il pregatesc pentru analiza valabilitatii titlului de proprietate asupra unui bun imobil.

Vezi produs

Afla mai multe despre asigurarea riscului financiar

Atunci cand colaborezi cu Otto Broker, obtii beneficiile maxime pe care le poate oferi asigurarea de credit comercial, precum si o oferta avantajoasa in functie de riscul specific al portofoliului de clienti. Iti punem la dispozitie informatii variate despre toate ofertele de asigurare de pe piata, precum si alte produse care te-ar putea interesa.
5 lucruri despre asigurarea de credit comercial
Pe langa latura de protecție, asigurarea de credit comercial are și alte avantaje. In acest infografic va prezentăm pe scurt cele mai importante aspecte ale acestei polițe.
5 avantaje ale asigurării de credit comercial
Asigurarea de credit comercial este un instrument de asigurare adresat companiilor care vând produse sau furnizează servicii cu plata la termen către clienți companii private.
Asigurarea de garantie vs scrisoarea de garantie bancara
Asigurarile de garantii se dovedesc o alternativa foarte competitiva la scrisorile de garantie bancara, oferind numeroase beneficii financiare:
Calculeaza

Foloseste calculatorul nostru online pentru a obtine cotatii orientative