Asigurarea titlului de proprietate


Polita de asigurare a titlului de proprietate constituie o solutie confortabila pentru toate partile implicate intr-o tranzactie imobiliara, facilitand incheierea tranzactiei chiar si atunci cand exista anumite rezerve fata de finalizarea ei, din cauza unor riscuri potentiale legate de titlul de proprietate.

In momentul in care alegi sa inchei o asigurare a titlului de proprietate, transferi riscurile legate de viciile de forma sau fond ale titlului tau de proprietate in sarcina unui asigurator. In felul acesta, poti sa fii sigur ca iti asumi cat mai putine riscuri cand investesti intr-un teren, cladire sau parc logistic. Aceasta polita este o solutie complementara raportului de due diligence, pe care firmele de avocatura il pregatesc pentru analiza valabilitatii titlului de proprietate asupra unui bun imobil.


Ce riscuri acopera

Image
Razvan Sofalca

Corporate Manager

razvan.sofalca [ @ ] ottobroker.ro
0725 828 630

Beneficiile Asigurarii Titlului de Proprietate prin Otto Broker

Avantajul pe care il ai atunci cand lucrezi cu Otto Broker este ca afli despre toate solutiile potentiale de asigurare, precum si detaliile legate de acoperiri suplimentare . De ce sa inchei o asigurare a titlului de proprietate prin Otto Broker? Iata cateva caracteristici care ne diferentiaza.
Otto Broker Alte canale de vanzare
Beneficiezi de solutii de asigurare optime, care transfera catre asigurator riscurile legate de cumpararea unui imobil Ai parte doar de servicii standard de asigurare
Primesti sprijin pentru alegerea unei oferte care sa raspunda necesitatilor companiei si riscurilor pe care le doresti acoperite Politele si serviciile oferite au un specific limitat, iar experienta cu astfel de produse de asigurari este limitata
Accesezi solutii competitive de la asiguratori specializati din cadrul sindicatelor Lloyds Esti limitat la solutiile standard disponibile in Romania

Cum functioneaza polita

Polita poate acoperi atat o serie de „riscuri cunoscute”, cand se cunosc viciile titlului, evaluate in urma unui due diligence sau toate aspectele legate de aceasta vanzare-cumparare, prin asigurarea generala a titlului. Trebuie mentionat ca polita poate fi transferata de la proprietar la proprietar si este valabila pe viata.

Iata cum functioneaza polita de asigurare a titlului de proprietate:

La data incheierii contractului de vanzare-cumparare, asiguratorul emite o polita de asigurare al carei beneficiar este fie proprietarul imobilului, fie banca, la solicitarea expresa a acesteia in situatia achizitionarii bunului imobil prin intermediul unui contract de credit bancar. In cazul aparitiei unor probleme legate de titlul de proprietate, asiguratorul va plati toate taxele, costurile si cheltuielile procedurilor judiciare legate de apararea titlului sau de proprietate, cum ar fi taxele de timbru, onorariile pentru expertize, onorariile avocatiale etc.

Daca, in ciuda diligentelor depuse, dreptul de proprietate este pierdut, beneficiarul politei este despagubit in limita sumei asigurate, de regula la nivelul pretului de achizitie al imobilului cu eventuale indexari. Despagubirea vizeaza doar prejudiciul direct, adica pierderea suferita de proprietatea asigurata ca urmare a producerii riscului, nu si pierderile indirecte, datorate neobtinerii profitului scontat sau intreruperii activitatii.

O polita de titluri de proprietate ofera o serie de beneficii:

  • o garantie a acordarii unei atentii sporite elementelor legale si contractuale ale afacerii
  • facilitarea obtinerii unui imprumut/finantari in conditii imbunatatite
  • facilitarea incheierii tranzactiei chiar si atunci cand exista anumite rezerve fata de finalizarea ei
  • lipsa necesitatii de dovedire a neglijentei pentru a inainta o cerere de despagubire.

Expertii Otto Broker iti ofera costuri optimizate si solutii bine structurate, cu acoperire cuprinzatoare a riscurilor la care este expus titlul.

;

Societatile de asigurari

Viitorul afacerii tale depinde, intr-o buna masura, si de masurile de precautie pe care ti le iei referitor la eventuale riscuri. Otto Broker colaboreaza cu cei mai buni asiguratori de pe piata pentru a-ti putea propune o gama variata de polite de asigurare. Avem totodata acces la solutii non-standard sau mai competitive fata de cele locale prin accesarea sindicatelor Lloyds.
Logo
Logo
Logo
Logo

Alte tipuri de asigurari

Alaturi de asigurarea titlului de proprietate la care ai acces prin Otto Broker, te-ar mai putea interesa alte polite care iti ofera siguranta financiara si sunt dedicate specificului companiei pe care o detii. Brokerii nostri iti propun mai multe optiuni:

Acest instrument de asigurare este adecvat companiilor private care vand produse sau furnizeaza servicii cu plata la termen catre clienti companii private, fiind astfel expuse riscului de neplata si, de asemenea, riscului de insolventa a acestora din urma Totodata, daca politica ta comerciala vizeaza extinderea business-ului, acest produs iti ofera un plus de siguranta in alegerea noilor parteneri si mijloacele necesare de maximizare a profitului.

Vezi produs

Aceasta polita se adreseaza, in principal, companiilor - furnizori ai statului- societati de constructii si furnizori de echipamente industriale sau prestatori de servicii pentru domenii conexe constructiilor, permitandu-le sa acopere toate tipurile de garantii - garantia pentru participare la licitatie, cea de returnare a avansului, de buna executie si garantia de mentenanta a lucrarii executate.

Vezi produs

Cand o companie se extinde pe o piata externa prin joint-venture sau isi constituie o filiala se expune unei mari varietati de riscuri. Asigurarea de risc politic ofera acoperire pentru companiile cu expunere externa, precum si pentru contractele cu guvernele straine.

Vezi produs

Afla mai multe despre asigurarile de risc financiar

Iti punem la dispozitie informatii variate si recomandari despre politele de protectie financiara, precum si alte produse si servicii care te-ar putea interesa.
5 avantaje ale asigurării de credit comercial
Asigurarea de credit comercial este un instrument de asigurare adresat companiilor care vând produse sau furnizează servicii cu plata la termen către clienți companii private...
Studiu de caz: Asigurarea de garantie versus scrisoarea de garantie bancara
Asigurarile de garantii se dovedesc o alternativa foarte competitiva la scrisorile de garantie bancara, oferind numeroase beneficii financiare:
Top 5 cele mai comune tipuri de asigurari de raspundere civila
Asigurarea de raspundere civila generala sau delictuala este menita sa-ti ofere protectie impotriva cererilor de despagubire venite de la tertii prejudiciati de reprezentantii companiei...
Contacteaza-ne

Pentru mai multe informatii, contacteaza specialistii Otto Broker.