Asigurarea Reps & Warranties


Asigurarile Representations & Warranties devin o parte tot mai importanta a multor tranzactii de fuziuni si achizitii sau cesiuni, protejand atat cumparatorii, cat si vanzatorii implicati de pierderi financiare importante rezultate in urma unor riscuri identificate in procesul de due diligence.

Termenii representations & warranties sunt folositi in sensul sistemelor juridice de common law si se refera la declaratii specifice date inainte de incheierea unui contract sau in cadrul acestuia, cu privire la fapte existente sau viitoare de natura sa afecteze tranzactia. Prin intermediul reprezentantilor Otto Broker ai acces la solutii alternative de garantare si poti sa fii sigur ca tranzactiile pe care le faci, in calitate de cumparator sau vanzator, sunt lipsite de riscuri sau pierderi.


Ce riscuri acopera

Image
Razvan Sofalca

Corporate Manager

razvan.sofalca [ @ ] ottobroker.ro
0725 828 630

Beneficiile Asigurarii Reps & Warranties prin Otto Broker

Avantajul pe care il ai atunci cand lucrezi cu Otto Broker este ca afli despre toate politele disponibile, precum si detaliile legate de clauze suplimentare acoperite. De ce sa inchei o asigurare reps & warranties prin Otto Broker? Iata cateva caracteristici care ne diferentiaza.
Otto Broker Alte canale de vanzare
Beneficiezi de consultanti cu experienta, care inteleg bussines-ul tau si iti propun solutii de asigurare care minimizeaza riscurile la fuziuni si achizitii Ai parte de cunoastere limitata a produsului si experienta redusa in astfel de tranzactii.
Ai acces la acces la solutii non-standard sau mai competitive fata de cele locale prin accesarea sindicatelor Lloyds Politele si serviciile oferite au un specific limitat si raspund partial riscurilor la care esti expus.

Cum functioneaza polita

Vanzatorii si cumparatorii au abordari diferite cu pivire la modul in care trebuie privite riscurile cunoscute sau necunoscute legate de o tranzactie. Cumparatorii isi doresc siguranta si protectie, vanzatorii doresc un exit facil din investitie si evitarea blocarii sumelor obtinute. Pe de alta parte, cele mai multe fuziuni si achizitii sunt internationale si fiecare jurisdictie prezinta provocari si riscuri diferite pentru vanzatori si cumparatori.

Prin polita reps and warranties incheiata cu ajutorul specialistilor Otto Broker esti protejat atat in calitate de cumparator, cat si vanzator. O astfel de polita reprezinta o solutie confortabila pentru toate partile implicate in achizitii, fuziuni si cesiuni, facilitand incheierea tranzactiei chiar si atunci cand exista anumite rezerve fata de finalizarea ei.

Iti recomandam asigurarea Reps and Warranties daca vrei sa-ti asumi cat mai putine riscuri la fuziuni si achizitii. Politele disponibile ofera o serie de beneficii:

  • Cumparatorul isi poate acoperi usor potentialele pierderi identificate in procesul de due diligence, direct de la asigurator, fara a fi nevoit sa urmareasca vanzatorul si activele sale
  • Ofera acoperire pentru setul complet de reps & warranties, inclusiv probleme de proprietate intelectuala si de mediu
  • In cazul unei licitatii, cumparatorii pot face oferta lor mai atragatoare si pot include in oferta o polita reps and warranties, care reduce riscul vanzatorului si ii permite sa obtina mai multi bani la finalizarea tranzactiei
  • In situatia in care exista un singur ofertant, acesta poate incerca sa negocieze un pret de achizitie mai mic, oferindu-se sa cumpere o asigurare reps & warranties, ceea ce ar reduce riscul vanzatorului in tranzactie.
  • Protejeaza vanzatorul de obligatia de a returna o parte din pretul de achizitie, in cazul unei astfel de solicitari de la cumparator.

In situatia in care vanzatorul si cumparatorul au dificultati in agrearea termenilor cheie, precum conditiile pentru reps & warranties, cuantumul si condițiile de escrow, aceasta asigurare poate facilita finalizarea tranzactiilor, mutand o parte a riscului catre asigurator.

Dupa incheirea tranzactiei, unii vanzatori pot fi greu de localizat sau pot avea probleme financiare. Cumparatorul isi poate recupera eventualele pierderi direct de la asigurator, fara a trebui sa urmareasca vanzatorul si activele acestuia.

;

Societatile de asigurari

Viitorul afacerii tale depinde, intr-o buna masura, si de masurile de precautie pe care ti le iei referitor la eventuale riscuri. Otto Broker colaboreaza cu cei mai buni asiguratori de pe piata pentru a-ti putea propune o gama variata de polite de asigurare. Avem totodata acces la solutii non-standard sau mai competitive fata de cele locale prin accesarea sindicatelor Lloyds.
Logo

Alte tipuri de asigurari

Alaturi de asigurarea Reps & Warranties la care ai acces prin Otto Broker, te-ar mai putea interesa alte polite care iti ofera siguranta financiara si sunt dedicate specificului companiei pe care o detii. Brokerii nostri iti propun mai multe optiuni:

Acest instrument de asigurare este adecvat companiilor private care vand produse sau furnizeaza servicii cu plata la termen catre clienti companii private, fiind astfel expuse riscului de neplata si, de asemenea, riscului de insolventa a acestora din urma Totodata, daca politica ta comerciala vizeaza extinderea business-ului, acest produs iti ofera un plus de siguranta in alegerea noilor parteneri si mijloacele necesare de maximizare a profitului.

Vezi produs

Aceasta polita se adreseaza, in principal, companiilor - furnizori ai statului- societati de constructii si furnizori de echipamente industriale sau prestatori de servicii pentru domenii conexe constructiilor, permitandu-le sa acopere toate tipurile de garantii - garantia pentru participare la licitatie, cea de returnare a avansului, de buna executie si garantia de mentenanta a lucrarii executate.

Vezi produs

Cand o companie se extinde pe o piata externa prin joint-venture sau isi constituie o filiala se expune unei mari varietati de riscuri. Asigurarea de risc politic ofera acoperire pentru companiile cu expunere externa, precum si pentru contractele cu guvernele straine.

Vezi produs

Afla mai multe despre asigurarile financiare

Iti punem la dispozitie informatii variate si recomandari despre politele de protectie financiare, precum si alte produse si servicii care te-ar putea interesa.
5 avantaje ale asigurării de credit comercial
Asigurarea de credit comercial este un instrument de asigurare adresat companiilor care vând produse sau furnizează servicii cu plata la termen către clienți companii private
Asigurarea de garantie vs scrisoarea de garantie bancara
Asigurarile de garantii se dovedesc o alternativa foarte competitiva la scrisorile de garantie bancara, oferind numeroase beneficii financiare:
Top 5 cele mai comune tipuri de asigurari de raspundere civila
Asigurarea de raspundere civila generala sau delictuala este menita sa-ti ofere protectie impotriva cererilor de despagubire venite de la tertii prejudiciati de reprezentantii companiei...
Contacteaza-ne

Pentru mai multe informatii, contacteaza specialistii Otto Broker.