7  lucruri  importante  atunci  cand  vrei  sa  faci  o  asigurare  CASCO

CASCO este abrevierea folosita pentru casualty and collision (accident si tamponare). In tara noastra atat existenta unui numar mare de variante de protectie prin intermediul unei asigurari casco cat si diferentele de cost intre acestea ne determina pe cei mai multi dintre noi sa apelam la serviciile unui broker de asigurari.

  1. Increderea- este esential sa stii ce cumperi si de la cine cumperi, astfel incat in cazul unei daune sa nu ai parte si de alte surprize.
  2. Acoperirile (Riscurile asigurate) – iti recomandam sa discuti cat mai direct despre lucrurile pe care le consideri importante a fi incluse in asigurarea casco, astfel incat sa iti deserveasca nevoile.

De exemplu, in cazul in care detii un garaj s-ar putea ca acoperirea pentru furt sa nu te intereseze sau in situatia in care parchezi in general in zone cu pomi in apropiere, te sfatuim sa fii atent ca asigurarea sa includa si acoperire impotriva fenomenelor naturale.

  1. Rezolvarea daunelor – Pentru a fi sigur ca ai alaturi un partener de incredere pe care sa te poti baza in cazul producerii unui eveniment neplacut, suntem de parere ca ar trebui sa te asiguri inca dinaintea semnarii documentelor de existenta un astfel de serviciu si daca se poate sa obtii aceste informatii si in scris, nu doar telefonic.
  2. Fransiza – Este partea dintr-o eventuala dauna pe care ar trebui sa o suporti tu, in calitate de asigurat.

Totusi, aceasta nu trebuie neaparat sa fie zero, s-ar putea sa gasesti convenabila si o varianta cu fransiza modica ce se aplica pe eveniment sau eventual o varianta cu fransiza procentuala ce se aplica doar in cazul unei daune totale. Alegerea inteleapta a unei variante de casco cu fransiza iti va aduce cu siguranta si o diminuare a costurilor.

  1. Suma asigurata & reintregirea acesteia – Te sfatuim sa fii atent ca suma asigurata sa fie stabilita corect, acest lucru se realizeaza identificand exact varianta de echipare a masinii. De asemenea consideram ca ar fi util sa optezi pentru o polita de asigurare casco care sa includa sau sa permita si reintregirea sumei asigurate. Practic aceasta optiune iti oferta garantia faptului ca in pofida unor daune survenite pe parcursul derularii contractului de asigurare casco, valoarea asigurata a autoturismului va reveni intotdeauna la cuantumul specificat in contract ca si suma asigurata, cu sau fara plata unei sume suplimentare pentru acest lucru in functie de asigurator si produsul pentru care ai optat.
  2. Timp – Poti economisi timp lucrand cu un partener capabil sa iti furnizeze solutiile croite special pentru masina ta in timp util si care sa vina cu acestea in intampinarea ta. Producerea unei daune este cea care consuma in general cel mai mare numar de ore datorita procesului relativ complicat de solutionare a acesteia. Consideram ca un broker specializat isi poate dovedi calitatile prin ajutorul acordat intr-o astfel de situatie neplacuta.
  3. Economie –Asigurarea casco este perceputa ca o cheltuiala, desi poate termenul de investitie I s-ar potrivi mai bine acestul tip de serviciu. Asigurarile casco pot fi achitate de multe ori si in rate. Cu siguranta nu multi dintre noi nu dispun de banii sa ne inlocuim masina cu una similara in cazul in care aceasta ar disparea. Totusi, pe parcursul unui an ai fi dispus sa investesti zilnic intre 5 si 10 ron sa iti stii masina in siguranta ?

sursa:http://www.autopro.ro/articole/12420026-7-lucruri-importante-atunci-cand-vrei-sa-faci-o-asigurare-casco