Asigurare de Sanatate
Tip asigurare:
Email:
Nr. telefon:
Spitalizare

Asigura-ti toate costurile cu o posibila spitalizare!

Asigurare unica Otto Broker & Signal Iduna

Orice-ai patit, esti despagubit, rapid.

Asigurare Completa

Toate riscurile medicale sunt acoperite!

 

Asigurari Private de Sanatate

In Romania statul asigura, teoretic, servicii medicale nelimitate in baza asigurarii sociale de sanatate. In practica, serviciile de sanatate din tara noastra au carente importante.

Serviciile medicale private sunt in dezvoltare accelerata de mai bine de 5 ani si, in paralel cu cresterea furnizorilor privati de servicii medicale se dezvolta si asigurarile facultative de sanatate.

Exista cateva companii de asigurari specializate in astfel de produse: Signa Iduna, Eureko si alte cateva companii care includ diverse produse de asigurare de sanatate in oferta lor generala de produse: Astra, BCR Asigurari, Axa, Allianz Tiriac, Generali etc..

Asigura-ti sanatatea personala sau a familiei tale

Produsele de asigurare facultativa de sanantate acopera in mod uzual:

 • Consultatii
 • Investigatii medicale
 • Spitalizare
 • Interventii chirurgicale

Toate aceste servicii se deconteaza integral sau cu anumite deduceri (coplati) la reteaua de clinici si spitale private cu care colaboreaza compania de asigurari. In functie de planul de asigurare se acopera anumite procedure/servicii stipulate in contractual de asigurare de sanatate. Majoritatea produselor de asigurare de sanatate au si limite de despagubire maxime pe an de asigurare sau tip de serviciu acoperit, dar exista si produse cu acoperire nelimitata.

Asigurarea de sanatate Otto Broker – Signal Iduna

 • Asigurarea de sanatate special creata de Otto Broker in parteneriat cu Signal Iduna iti ofera acoperire pentru consultatii, interventii chirurgicale, analize si alte tipuri de investigatii medicale.
 • Asigurarea acopera peste 7500 de proceduri medicale, de la analizele uzuale de sange, la ecografie, tomografie, RMN, sau interventii chirurgicale.
 • In plus, in baza clauzei special de “Indemnizatie la internare”, asiguratii care aleg un spital de stat vor primi o suma fixa de bani cu care sa poata acoperi diverse cheltuieli.
 • Astfel, in caz de nevoi medicale, va trebui sa platesti doar medicamentele, iar in baza clauzei de indemnizatie la internare vei putea acoperi si aceste costuri.

Reforma sanatatii in Romania

Sfarsitul anului 2011 in Romania a fost puternic marcat de intentia autoritatilor de reformare din temelii a sistemului de asigurari de sanatate.

Astfel, o comisie prezidentiala a elaborat un proiect de lege care prevedea in esenta urmatoarele:

 • Asigurarea sociala de sanatate urma sa fie obligatorie si sa se incheie la firme de asigurari private
 • Asigurarea obligatorie  sa acopere un pachet de baza de servicii medicale
 • Asigurarile voluntare de sanatate urmau sa fie de doua tipuri: asigurari voluntare complementare si asigurari voluntare suplimentare.
 • Asigurarile voluntare complementare ar fi acoperit servicii complementare pachetului de baza (coplata de exemplu)
 • Asigurarile voluntare suplimentare ar fi acoperit servicii suplimentare celor incluse in pachetul de baza

Acest proiect de lege a fost retras in urma protestelor de strada din Bucuresti si multe orase din tara.

In prezent se lucreaza la un nou proiect de reforma a sanatatii, la Ministerul Sanatatii, iar comisia care il elaboreaza este coordonata de Dl. Vasile Cepoi, Secretar de Stat in Ministerul Sanatatii si fost sef al Directiei de Sanatate Publica din Iasi.

Stadiul reformei sanatatii

In aceasta etapa au loc consultari cu diverse organizatii interesate de sistem: Asociatii ale pacientilor, medicilor, furnziori privati de servicii medicale, companii implicate in activitatea de asigurari, partide politice, sindicate, patronate etc..

Va vom tine la curent in aceasta sectiune cu evolutiile relevante pe aceasta tema.

În curs de procesare...