father-daughter-1476167_960_720Asigurarea de viata iti permite sa le oferi celor dragi suportul financiar pentru a trece peste momente de cumpana din viata ta. Cu o prima de asigurare accesibila poti obtine o suma asigurata semnificativa, astfel incat familia ta sa fie linistita orice s-ar intampla.

Pentru ca cele mai frecvente dintre intrebarile despre asigurarile de viata sunt legata de modalitatea de calcul a primei, am reunit aici cele mai importante aspecte. Prima de asigurare este formata din partea de protectie – costul de acoperire al riscului asigurat si costurile administrative ale politei. In functie de natura produsului de asigurare poate exista si o parte de acumulare / economisire.

Valoarea primei de asigurare pentru componenta de protectie se stabileste printr-o serie de calcule ce au la baza statistici demografice si tabele de mortalitate, si tine cont de mai multi factori, precum sexul si varsta asiguratului, gradul de risc pe care il implica meseria asiguratului, hobby-uri, starea de sanatate, durata asigurata si tipul asigurarii pe care doreste sa o incheie.
In cazul asigurarilor de viata traditionale (protectie pura si protectie cu economisire), un element care influenteaza valoarea primei este si suma asigurata, respectiv suma pe care o plateste compania familiei asiguratului (sau beneficiarilor desemnati) in cazul in care se produce riscul asigurat.  In functie de toate aceste elemente si tinand cont si de bugetul pe care il poti aloca  astfel incat nivelul primei sa fie confortabil si sa poate fi sustinut o lunga perioada de timp, se va construi o oferta optima. Consultantii Otto Broker te vor ajuta cu o oferta perfect adaptata nevoilor tale, astfel incat sa te bucuri de acoperire maxima cu un  efortul financiar minim.

Cum se calculeaza prima la asigurarile de viata pentru persoane fizice?