Allianz Tiriac RCA

Companie de asigurari cu origini germane, fondata in anul 1890 la Berlin, Allianz este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare cu afaceri preponderant in domeniul asigurarilor generale si de viata. In prezent, marca Allianz este reprezentata in peste 70 de tari ale lumii.

Ce acoperiri suplimentare iti ofera incheierea unei asigurari RCA  Allianz ?

Asigurarea Cartea Verde de la Allianz Tiriac :

a) pentru persoane fizice este valabila inclusiv in Albania, Andorra, Bosnia si Hertegovina, Belarus, Croatia, Israel, Iran, Maroc, Moldova, Macedonia, Rusia, Tunisia, Turcia, Ucraina si pentru statele Cipru si Serbia raspunderea asiguratorului este limitata la aria geografica aflata sub controlul guvernelor respectivelor state.
b) pentru persoane juridice asigurarea nu este valabila in urmatoarele tari: Albania, Bosnia si Hertegovina, Belarus, Islanda, Irlanda, Macedonia, Maroc, Moldova, Rusia, Serbia, Tunisia, Turcia si Ucraina.

Criteriile de segmentare pe baza carora sunt calculate tarifele pentru asigurarea RCA Allianz  sunt variate, aceasta companie aplicand una din cele mai complexe metode de calcul a primelor de asigurare RCA.

Astfel pe langa datele specific masinii si coeficientul bonus-malus, pretul RCA la Allianz Tiriac tine cont si de urmatoarele:

 • varsta proprietarului –avand preturi competitive pentru segmentul persoane fizice cu varsta peste 35 de ani si preturi majorate pentru segmentul de varsta sub 30 de ani;
 • reduceri pentru pensionari, veterani si persoane cu dizabilitati;
 • in cazul persoanelor juridice domeniul de activitate – grupa CAEN;
 • judetul si localitatea in care este inmatriculat vehiculul, astfel pentru autoturismele inmatriculate in orase mari cum ar fi Bucuresti, Constanta, Timisoara, Iasi etc. tarifele pentru asigurarea RCA sunt cu pana la 30% mai mari fata de cele inmatriculate in mediul rural de exemplu sau in alte orase cu un trafic redus.
 • tipul autovehiculului;
 • masa maxima autorizata.

Polita RCA Allianz incheiata la pachet cu o asigurare CASCO iti ofera extindere pentru CASCO si in afara Romaniei pentru riscul de furt.

De asemenea pe baza unei asigurarii RCA Allianz se acorda o reducere de 5% la achizitionarea unei polite CASCO sau de locuinta la acest asigurator.

Calculeaza acum pretul unei asigurari RCA !

Ce trebuie sa faci daca ai fost lovit de un asigurat cu RCA Allianz ?

 • Daca in urma unui eveniment in trafic au rezultat doar prejudicii materiale poti apela la solutionarea cazului prin  Constatare Amiabila sau prin Proces Verbal intocmit de Politie.
 • Constatarea amiabila este o solutie doar in cazul in care ambii soferi sunt de acord cu aceasta metoda .
 • In maxim 24 de ore de la producerea evenimentului ai obligatia de a te prezenta la unul din punctele de constatare ale asiguratorului - peste 160 de centre  constatare daune,  din care 21 in Bucuresti (dintre care 4 au program inclusiv sambata pana in ora 14:00)
 • Suni la: 021.20.19.180 (1) (apelabil din reţeaua Romtelecom) sau

       *21.20.19.18 (apelabil din reţeaua Orange)

Program: de luni până vineri, între orele 8:00 şi 20:00

 • Notifici prin fax la numărul 021.300.51.44 (45)
 • Reparatia se poate efectua in una din cele peste 2500 de unitati reparatoare, din care peste 600 de reprezentante, iar  pentru Bucuresti si Iflov exista  aproximativ 310.
 • Daca esti client Otto Broker poti sa ne  anunti pe noi si te ajutam in tot procesul de regularizare a daunei- link sectiune asistenta dauna site Otto.
 • Poti folosi si serviciile noastre de asistenta totala la dauna- link pagina site Otto.
În curs de procesare...